Welkom op de website van Cultuur Educatief Collectief

Moneva (monitoring + evaluatie): een systematiek

Moneva = samentrekking van monitoring en evaluatie.

 

Wanneer u als penvoerder deelneemt aan een landelijk programma zoals bijvoorbeeld Cultuureducatie met Kwaliteit, dan wordt er van u verwacht dat u periodiek de resultaten van uw project monitort en effecten zichtbaar maakt. Daarnaast moet u uw activiteiten en resultaten ook nog met enig regelmaat evalueren: u wilt immers weten waar u staat, en kijken hoe het nòg beter kan.

Dat is veel en specialistisch werk.

 

Dit kunt u uitbesteden.

Het Cultuur Educatief Collectief verzorgt een ‘Moneva’ die geheel is toegesneden op uw wensen. Dat kan bijvoorbeeld:

  • In de vorm van een kwantitatief longitudinaal onderzoek met gebruik van (online) vragenlijsten;
  • In de vorm van evaluatiegesprekken met meerdere deelnemers uit het onderwijs en/of culturele instellingen;
  • In de vorm van werksessies of workshops;
  • Een combinatie van bovengenoemde elementen.

Wij zoeken naar een vorm en methodiek die het beste bij uw project of uw situatie past.

 

Ook de opbrengsten van dit onderzoek wordt in samenspraak vastgesteld. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor alleen data, een uitgebreide rapportage, een analyse van de resultaten, al dan niet aangevuld met praktisch advies. Het Cultuur Educatief Collectief levert de gegevens uit de ‘Moneva’ aan, die u weer kunt benutten voor de verantwoording van uw project.

 

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met het Cultuur Educatief Collectief voor een vrijblijvend gesprek en ontdek wat wij eventueel voor u kunnen betekenen!

 

Het Cultuur Educatief Collectief voert momenteel (een deel van) de ‘Moneva’ voor het programma Cultuureducatie met Kwaliteit uit in de provincies Gelderland en Noord Holland, en voor de gemeenten Ede, Tilburg, ‘s-Hertogenbosch en Helmond.