Welkom op de website van Cultuur Educatief Collectief

Diederik Schönau

Waarom ben ik lid van het CEC?

Samen met collega’s scholen en instellingen ondersteunen om de positie en inhoud van kunst- en cultuureducatie in met name het basisonderwijs te versterken en zo de jeugd de middelen te geven om ons aller toekomst beter vorm te geven

Achtergrond:

voormalig lector kunsteducatie ArtEZ, medewerker examens beeldende vakken Cito, senior consultant Cito International, onderzoeksmedewerker kunstgeschiedenis Radboud Universiteit, President International Society for Education through Art. Momenteel zelfstandig adviseur kunst- en cultuureducatie en Chair European Network for Visual Literacy

Specialiteiten:

  • Adviseren over doelstellingen van kunst- en cultuureducatie
  • Opzetten toetsbeleid op schoolniveau
  • Ontwikkelen toetsinstrumenten op het gebied van met name de beeldende vakken
  • Opzetten van vragenlijsten
  • Kwaliteitszorg en samenhang in de kunst- en cultuureducatie
  • Kunstbeschouwing

Contactgegevens:

Woonplaats: Beuningen
Telefoon: 06 23111981
E-mail: diederik.schonau@cec-nederland.nl

Terug