Welkom op de website van Cultuur Educatief Collectief

Paul Vogelezang

Waarom ben ik lid van het CEC?

Onderwijs en culturele partners versterken samen met cultuuronderwijs de ontwikkelpotentie van kinderen. CEC bundelt kennis vanuit verschillende perspectieven en dat biedt onderwijs en culturele partners optimale kansen ambities en taken met kwaliteit te realiseren. Vanuit mijn inhoudelijke en strategische expertise kan ik die gebundelde kennis versterken.

Achtergrond:

Opleiding docent Schoolmuziek B aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, Studie Sonologie aan de Universiteit van Utrecht.

Docent muziek in kleuterleidstersopleiding, lerarenopleidingen basisonderwijs en voortgezet onderwijs./ het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Specialiteiten:

 • Strategie:
  • Als – inmiddels – gepensioneerde zelfstandige de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard, Schoolbestuur OVO in Gorinchem, KCR Rotterdam en MOCCA Amsterdam geadviseerd met ontwikkelen gezamenlijke visies cultuureducatie, nieuwe producten diensten, bouwen aan nieuwe organisaties.
 • Directie
  • Als directeur EDU-ART en als Bestuursadviseur Cultuurmij Oost, de fusieorganisatie voortkomend uit KCG, Kunst en Cultuur Gelderland en EDU-ART, gebouwd aan een nieuwe ondernemende organisatie.
 • Kennis
  • Bedenker en medeontwikkelaar van de inhoud van de website www.cultuurplein.nl, projectleider Cultuureducatie in de Pabo, adviseur van gemeentelijke en provinciale overheden, ontwerper subsidieregeling kunstmenu, medeontwikkelaar van Kunst in de Basisschool, lessen reflectie op kunst, medeontwikkelaar van het vak CKV in het vmbo (SLO) en de Verlengde Schooldag VO sport en cultuur (NIZW).
 • Ervaring: Dagvoorzitter, gespreksleider, lid verschillende adviescommissies.
 • Docent muziek in kleuterleidstersopleiding, lerarenopleidingen basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Contactgegevens:

Woonplaats: Leersum (Utrechtse Heuvelrug)
Telefoon: 06 15 88 78 48
E-mail: paul.vogelezang@cec-nederland.nl

Terug